1172360_567755879959023_1130553200_o

Alexandru Gabriel Tudor

Mă bucur de faptul că sunt un om liber și că pot da înapoi Cetății măcar o parte din lucrurile bune pe care mi le-a oferit. N-ar fi cea mai bună idee să asociați Târgoviștea în Imagini exclusiv cu mine pentru că sunt cel care separă, triază și pune în ordine informațiile pentru ca postările și acțiunile să aibă un sens, o noimă.

Oamenii de mai jos sunt cei mai importanți, căci ei au oferit din informațiile, imaginile și timpul lor pentru ca Târgoviștea în Imagini să însemne ceva. Și pentru asta le mulțumesc!

 

 

 

Sebastian Grigore1002068_10151577133034123_1096815864_n

Dincolo de monografii și alte manuscrise, istoria modernă se scrie adesea prin imagini. Cu atât mai mult cu cât autorii unei astfel de istorii sunt chiar cei de lângă noi. Iar în fața unei fotografii, evazivul se metamorfozează clipă de clipă până devine o realitatea pertinentă, aproape palpabilă.

Prin existența unui astfel de proiect, Târgoviștea are șansa de a trăi dincolo de cotidian, de a respira și expira o atitudine lipsită de povara peisajului nedemn și prea puțin deranjat, de a exista pur și simplu în afara contextualității. Fotografia nu poate schimba realități, însă are puterea de a o reimagina și de a cizela percepții. E ceea ce, personal, cred că poate însemna menirea acestui proiect a cărui relevanță constă în susținerea fiecăruia dintre noi.

 

 

 

IMG_20130904_141117Cristian Grigore

Târgoviștea în imagini constituie acum un foarte bun mijloc de a (re)descoperi locuri ce merită a fi vizitate. În acceași măsură poate fi privit și ca o bună metodă de informare a locuitorilor asupra evenimentelor importante curente. Este un proiect care stârnește interesul, dar care trebuie însă dezvoltat pe mai departe. Iar eu mă bucur că am reușit să-mi aduc aportul la realizarea acestuia.

 

 

 

428179_287375171333907_700487640_n

Florian Colea – pictor iconar

Târgoviștea in Imagini a devenit o certitudine la temelia căreia am și eu câteva contribuții. Îmi aduc aminte cum l-am cunoscut pe A.G.Tudor, evident virtual. Cu ani în urmă era un frenetic fan al site-ului de fotografie Panoramio și drumurile ni s-au intersectat de multe ori. Admiram la el plăcerea de a fotografia și de a arăta tuturor ce a "capturat", cu detalii exacte: loc, dată, repere și multe altele.

L-am simțit atunci un "neastâmpărat", iar acum îl redescopăr înconjurat de prieteni, pornind un nou proiect, generos ca temă și posibilități de exprimare, care are ca finalitate o altă proiecție asupra unor locuri, unei istorii și, de ce nu, asupra oamenilor Cetății care mai fac și lucruri deosebite, nu numai … !

Bravo Tudor, bravo prietenilor tăi! Eu am deja o vârstă și doar cochetez cu fotografia, dar tot ce credeți că merită arătat lumii, vă ofer cu mare drag și vă mulțumesc pentru demersul vostru admirabil!

 

 

 

1289838_510111989081662_1525009050_nFlorian Ispas – fotograf profesionist

Trăim în secolul imaginii. Se află peste tot în jurul nostru pentru că imaginea vinde. Asta înseamnă că e singura cale prin care putem să ieşim din anonimat noi, târgoviştenii, și oraşul în care trăim, un oraș care, în urma unei promovări bine făcute, ne poate oferi mai mult.

Avem ce arăta şi e păcat să nu o facem. Eu fotografiez Târgoviştea din 2003, am o arhivă importantă de fotografii cu oraşul şi nu mă voi opri să o îmbogăţesc mai ales când observ cât de mult se schimbă acesta în ultimul timp.

Am promovat oraşul începând cu blogul meu personal, apoi a apărut Facebook, iar acum ma bucur că există Târgoviştea în Imagini.

 

 

 

Radu FlorinOameni_Radu_Florin

Consider că Târgovistea în Imagini este un loc în care pot arăta într-un mod deschis, o parte din fumuseţile oraşului în care trăiesc și mă bucur că pot contribui la asta. În ceea ce mă privește, fotografia reprezintă pentru mine un mod de surprinde acele mici momente și detalii aproape nesemnificative, dar indeite în același timp, ce se petrec în fiecare moment și care se pierd fără a fi observate. De aceea îmi place să cred că Târgoviștea în Imagini expune povestea unui oraș frumos nu doar prin ceea ce este, ci prin micile sale momente și prin oamenii săi.

 

 

 

 

 

Oameni_Traian_MirceaTraian Mircea

Pentru mine Târgoviștea în Imagini reprezintă o cale de a ne întoarce la rădăcini, un mijloc prin care putem prețui trecutul, dar mai ales prin care putem prețui prezentul. Prin acest proiect, avem ocazia de a redescoperi tot ce a însemnat Târgoviștea, de a respira istoria acestui oraș, de a dezvălui toate secretele ei și de a cunoaște mai bine oamenii care au contribuit la evoluția cetății. Este un proiect ambițios, un proiect ce merită îmbogățit mereu și sunt bucuros și recunoscător că am putut aduce o contribuție la dezvoltarea acestuia.

 

 

 

 

 
531672_10151499806954771_145606748_nFlorin Kiritescu – fotograf profesionist
 
Salut inițiativa celor de la Târgovistea în imagini, deoarece acest proiect își propune să pună într-o lumină favorabilă un oraș care are la bază o istorie interesantă, un oraș care merită să fie mult mai bine cunoscut atât la nivel național cât și internațional. Imaginea, prin definiție, este un limbaj universal cu ajutorul căruia se pot transmite informații unui public larg, indiferent de timp, spațiu, limbă și cultură, așa că, personal, cred cu tărie că Târgoviștea în imagini va avea un aport deosebit în promovarea orașului și implicit a României.Am susținut și voi susține în continuare acest proiect pentru că Târgoviște este orașul meu și merită un viitor mai bun.